ГоловнаПолітика

Ще трьох екс-керівників одеської міліції відправили під суд через події 2 травня

Серед обвинувачених - тодішній начальник міської міліції.

Ще трьох екс-керівників одеської міліції відправили під суд через події 2 травня
Фото: www.facebook.com/vitaliy.umanets

Генпрокуратура скерувала в суд обвинувальний акт щодо трьох колишніх керівників структурних підрозділів ГУ МВС України в Одеській області у зв'язку з подіями 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Йдеться про колишніх начальника міського управління міліції, керівника полку патрульної служби і начальника відділу громадської безпеки ОМУ ГУМВС в Одеській області. Їх звинувачують за ч. 2 ст. 364 КК України - у зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою отримання для себе неправомірної вигоди немайнового характеру використанні посадовою особою службового становища шляхом навмисної бездіяльності всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки: загибель 48 осіб, отримання 197 особами тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, матеріальні збитки в розмірі майже 214 тис. грн.

Окрім того, колишнім керівникам міськуправління і полку патрульної служби інкримінують ч. 3 ст. 135 КК України, тобто залишення без допомоги осіб, які перебувають у небезпечному для життя стані, що призвело до смерті 42 осіб.

Обвинувачені не перебувають під вартою, їм обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, на початку 2016 року під суд відправили колишнього начальника ГУМВС України в Одеській області Петра Луцюка. Справу розглядають досі, Луцюка не утримують під вартою.

Крім того, оголошено в розшук колишнього заступника начальника ГУМВС України в Одеській області Дмитра Фучеджі. Він переховується в Росії.

Також скеровано до суду обвинувальний акт проти трьох колишніх працівників ОМУ ГУМВС України в Одеській області за фактом незаконного звільнення 4 травня 2014 року із СІЗО 64 проросійськи налаштованих активістів, затриманих 2 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram