ГоловнаПолітика

Екс-чиновник Пентагону розповів про можливі наслідки спецоперації "Бабченко"

"Введення в оману ЗМІ завжди має свою ціну".

Екс-чиновник Пентагону розповів про можливі наслідки спецоперації "Бабченко"
Майкл Карпентер

Колишній помічник заступника голови Пентагону з питань України і Євразії і директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер заявив про можливі наслідки спецоперації "Бабченко" для української влади.

"Я думаю, будуть довгострокові наслідки, які стосуватимуться довіри до СБУ і взагалі до інститутів влади. Тому що тепер люди будуть сумніватися. На жаль, наступного разу, коли трапиться трагедія і журналіст або дисидент буде убитий, кожен візьме паузу і задумається, чи правдива ця новина", - сказав він в інтерв'ю Голосу Америки.

За словами Карпентера, Росія, безсумнівно, буде експлуатувати цю ситуацію і взагалі ставити під сумнів правдивість західних джерел інформації. Це особливо небезпечно в час, коли довіра до медіа у світі падає, заявив експерт.

Він сподівається, що українські спецслужби в результаті цієї спецоперації дійсно зібрали достатньо доказів проти замовників і виконавців, які готували цей злочин.

"Якщо це був єдиний спосіб, щоб зберегти життя людини і впіймати потенційного вбивцю, тоді ця ситуація якоюсь мірою виправдана. Але треба спитати в себе, чи був це єдиний спосіб так діяти. І очевидно, введення в оману ЗМІ завжди має свою ціну. Це не сходить з рук, і в цій ситуації це з рук не зійде", - додав Карпентер.

Раніше представник ОБСЄ з питань ЗМІ засудив рішення інсценувати вбивство Бабченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram