ГоловнаПолітика

Геращенко впевнений у наданні Бабченкові українського громадянства

"Це той випадок, коли потрібно питати в нього".

Геращенко впевнений у наданні Бабченкові українського громадянства
Фото: пресс-служба НФ

Журналісту Аркадієві Бабченку нададуть українське громадянство, якщо він звернеться до відповідних органів. Про це народний депутат від "Народного Фронту" Антон Геращенко заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це той випадок, коли потрібно питати в нього. Я впевнений, що якщо Аркадій Бабченко звернеться до органів Державної міграційної служби або ж до президента України, то він і його сім'я отримають таке громадянство. Але для цього потрібне його звернення", - сказав Геращенко.

Також депутат нагадав, що громадянство можна отримати, звернувшись безпосередньо до президента.

"Є механізм, коли президент України має право, згідно із законом, надавати у виняткових випадках своїм указом громадянство без жодних там родичів в Україні. Це робиться одномоментно", - нагадав він.

Нагадаємо, повідомлення про загибель Бабченка від рук кілера з'явилося ввечері 29 травня. Під вечір 30 травня СБУ повідомила, що вбивство Бабченка було інсценуванням для запобігання замаху, замовленого російськими спецслужбами. Завербованого ними організатора злочину затримано.

Спецоперацію вдалося провести завдяки співпраці із СБУ колишнього учасника АТО, якому організатор запропонував виконати замовлення за 30 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram