ГоловнаПолітика

Суддя Господарського суду Києва поскаржилася ВРП на телеканал "Інтер"

Сівакова вважає, що журналісти втручаються в її професійну діяльність.

Суддя Господарського суду Києва поскаржилася ВРП на телеканал "Інтер"
Фото: Макс Требухов

Суддя господарського суду Києва Вікторія Сівакова повідомила Вищій раді правосуддя про втручання телеканалу "Інтер" в її професійну діяльність.

Про це інформує прес-центр судової влади.

Суддя Сівакова повідомляє, що 21 травня 2018 року їй стало відомо про систематичне оприлюднення у засобах масової інформації, зокрема на телеканалі "Інтер", сюжетів і текстових публікацій, в яких журналісти критикують Сівакову як суддю, звинувачуючи її в ухваленні незаконного рішення у справі, хабарництві, участі в корупційних схемах і скандалах.

У зверненні суддя вказує назви відповідних сюжетів і посилання на них.

На думку Сівакової, "із сюжетів зрозуміло, що під час розгляду справи в інших інстанціях перед будівлями судів збиралися невідомі особи, які, представляючись членами громадських організацій, що не є учасниками спору і про діяльність яких нічого невідомо, вигукували образи на адресу судді, висловлювали безпідставні звинувачення, тримаючи в руках плакати з прізвищем судді".

За словами судді, з 22 травня 2018 року такі акції проходять щодня біля будівлі господарського суду міста Києва, їх учасники "поширюють серед перехожих листівки негативного змісту щодо судді, а їхня поведінка стає дедалі агресивнішою".

Крім того, суддя вважає, що до організації такого тиску на неї причетні "впливові" особи, серед яких найактивнішим є народний депутат України, член депутатської групи "Воля народу".

Сівакова стверджує, що народний депутат звернувся в правоохоронні органи Київської області з метою незаконного впливу та тиску на неї як на суддю з неправдивою, на її думку, заявою про винесення завідомо незаконного рішення у справі.

Сівакова повідомляє, що в її провадженні перебувала справа за позовом ТОВ "Каховка Пром-Агро" до Міністерства юстиції України, ТОВ "Компанія з управління активами "Промислові інвестиції", Компанії "Ретт Інтер Єс. Гей", ПАТ Комерційний банк "Надра", ПП "Юстиція" про визнання недійсними торгів купівлі-продажу, визнання права власності на майно, витребування майна, зобов'язання вчинити певні дії.

У лютому 2016 року господарським судом міста Києва ухвалено рішення про часткове задоволення позовних вимог ТОВ "Каховка Пром-Агро", яке було залишено без змін.

Також повідомляється, що 1 квітня 2016 року на виконання рішення у справі видані відповідні накази, а 31 січня 2018 року ТОВ "Компанія з управління активами "Промислові інвестиції" звернулася в суд із заявою про визнання наказів у справі такими, що не підпадають під виконання.

У повідомленні зазначено, що у зв'язку з перебуванням матеріалів справи в суді апеляційної інстанції постановою господарського суду міста Києва від 1 лютого 2018 року постановлено відкласти вирішення питання про прийняття заяви до повернення матеріалів справи з Київського апеляційного господарського суду.

Суддя господарського суду міста Києва Сівакова вважає такі дії є неприпустимим фактом втручання представників законодавчої гілки влади в діяльність судів і пов'язує таку поведінку громадян зі своєю професійною діяльністю.

Наголошується, що згідно зі статтею 73 закону України "Про Вищу раду юстиції" зазначене повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. ВРП проведе перевірку викладених суддею фактів та ухвалить відповідне рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram