ГоловнаПолітика

Суд скасував результати перевірки декларації Насалика

НАЗК не повинно було проводити повторну перевірку.

Суд скасував результати перевірки декларації Насалика
Фото: 24tv.ua

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Національного агентства із запобігання корупції про результати повної перевірки електронної декларації міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика за 2016 рік.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Суд визнав протиправним і скасував рішення НАЗК про скерування результатів перевірки е-декларації в Національне антикорупційне бюро. Згідно з оскаржуваним рішенням, НАЗК встановило, що Насалик не вказав вартості офісу площею 129,7 кв. м у Києві, який належить його дружині. При цьому суд враховує, що інформацію про цей об'єкт нерухомості перевіряло НАЗК під час аналізу е-декларації Насалика за 2015 рік і тоді порушень щодо офісу зафіксовано не було.

Відзначається, що повторна перевірка відомостей, щодо яких раніше не було виявлено порушень, чинним законодавством не передбачена.

У зв'язку із цим суд частково задовольнив позов Насалика, скасував два рішення НАЗК, а також присудив на користь міністра судові витрати в розмірі 2 560 гривень за рахунок агентства.

Нагадаємо, в грудні 2017 року НАЗК затвердило результати повної перевірки е-декларації Насалика і передало обґрунтований висновок у Національне антикорупційне бюро. Зі свого боку НАБУ, проаналізувавши рішення НАЗК, не встановило фактів декларування недостовірної інформації Насаликом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram