ГоловнаПолітика

Безсмертний зібрався в президенти (оновлено)

Екс-віце-прем'єр під час Ющенка зіслався на свій досвід і професіоналізм.

Український політик, історик, громадський діяч і дипломат Роман Безсмертний повідомив про намір балотуватися в президенти.

"Я дійсно буду балотуватися в президенти", - сказав він на зустрічі з журналістами "Якою ми хочемо бачити Україну".

"Прийде час і я оформлю все документально, щоб балотуватися", - додав Безсмертний.

Він відзначив свій значний професійний досвід, а також поділився баченням сучасних загроз.

Оновлення. Безсмертний оголосив, що він вважає за доцільне кардинально реформувати чотири напрямки: структуру і функціонал Верховної Ради, виконавчої влади; місцевого самоврядування (що має стати гарантією соціальної стабільності), а також заснувати справедливий суд.

"Реформувати і лагодити вже нічого. В більшості випадків необхідно будувати інститути з нуля", - сказав він.

За словами Безсмертного, його штаб на цьому етапі тільки формується. Водночас він назвав прізвища кількох соратників - Сергія Дорофеєва і Олега Проценка.

Відповідаючи на питання журналістів, хто стоїть за ним і хто фінансує його кампанію, Безсмертний розповів, що зараз постійно отримує пропозиції про фінансову підтримку, але такі інвестори не бажають бути публічними. Тому Безсмертний пообіцяв, що вимагатиме від потенційних інвесторів публічності у виділенні йому коштів.

Роман Безсмертний - народний депутат II, III, IV і V скликань, з 1997 до 2002 року був постійним представником президента Леоніда Кучми у Верховній Раді. У лютому 2005 року став віце-прем'єр-міністром України з питань адміністративно-територіальної реформи, але зі скандалом пішов з цієї посади вже в липні, після чого сконцентрувався на партійному будівництві в "Нашій Україні".

Пізніше працював на посаді заступника голови секретаріату президента України (2007-2008 роки), а в перший рік президентства Віктора Януковича - послом в Білорусі.

У березні 2016 року  вступив в Аграрну партію, але в кінці 2017 р. склав із себе повноваження керівника апарату цієї політичної структури.

Безсмертний до квітня 2016 року був представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного урегулювання ситуації на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram