ГоловнаПолітика

Порошенко розраховує на швидке вирішення питання миротворців

Голова МЗС України у вівторок доповідатиме в Радбезі ООН.

Порошенко розраховує на швидке вирішення питання миротворців
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко розраховує, що рішення про введення миротворців на окуповану частину Донбасу буде прийнято найближчим часом.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, повідомляють на сайті голови Української держави.

Порошенко зазначив, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін зараз перебуває в Нью-Йорку.

"Сьогодні розпочинається засідання Ради Безпеки ООН, присвячене Україні, пан Клімкін там доповідатиме. [...] Безумовно, ми дуже твердо розраховуємо на те, що рішення про миротворців буде прийнято найближчим часом", - зазначив він.

Порошенко нагадав, що в німецькому Аахені було досягнуто домовленості організувати якнайшвидше зустріч у "нормандському форматі".

"За моїм дорученням заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв 1 червня відвідає Берлін, де буде проведено переговори про підготовку відповідної зустрічі. Для нас це дуже важливо", - сказав він.

Нагадаємо, формат миротворчої місії є спірним питанням для України і РФ, яка підтримує бойовиків. Україна розраховує на повномасштабну місію, яка візьме під контроль усю окуповану територію Донбасу включно з державним кордоном. Росія пропонувала тільки "охоронну місію" для гарантування безпеки спостерігачів ОБСЄ в районі лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram