ГоловнаПолітика

Аваков підписав другий етап договору з Францією на постачання вертольотів для МВС

"Міцнішаємо", - написав Аваков у Твіттері.

Аваков підписав другий етап договору з Францією на постачання вертольотів для МВС

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і держсекретар Франції з питань економіки Дельфін Жені-Стефан у вівторок підписали другий етап міжурядової угоди про постачання 55 вертольотів для МВС.

"До кінця 2018 року отримаємо чотири, а разом - 55 сучасних вертольотів + центр технічного обслуговування в Україні. Міцнішаємо", - написав Аваков у Твіттері.

Вертольоти Airbus Helicopters для України закуповуватимуть за кредитні кошти. Проект кредитної угоди, затверджений Кабміном 23 травня, передбачає залучення банківських позик на 430 млн євро і казначейську позику на 45 млн євро.

Контракти між французьким постачальником і українським покупцем повинні почати фінансувати щонайпізніше 31 грудня 2019 року.

Нагадаємо, про домовленості з Францією щодо закупівлі 55 вертольотів Airbus Helicopters для потреб системи МВС було оголошено в березні 2018 року. Вартості угоди не називали.

МВС розраховує вже 2018 року отримати перші вертольоти. Будуть закуплені моделі Н145, Н125 і Н225.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть порятунок і громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні та спеціальні місії, охорона державного кордону і безпека на дорогах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram