ГоловнаПолітика

Провал голосування щодо Антикорупційного суду загрожує дефолтом України, - депутат

Леонід Ємець сподівається, що "зрадників" буде недостатньо для зриву голосування.

Провал голосування щодо Антикорупційного суду загрожує дефолтом України, - депутат
Фото: Анна Стешенко

Провал голосування за закон про Антикорупційний суд загрожує дефолтом України.

Про це під час засідання круглого столу заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя Леонід Ємець, передає кореспондент LB.ua.

"Поки ми не закінчимо з Антикорупційним судом, не буде ні ГБР, ніяких інших питань. За регламентом ми повинні вирішити питання з судом, а потім перейти до інших. Тому наступного тижня ми повинні закінчити розглядати поправки до законопроекту про Антикорупційний суд. Парламент повинен продемонструвати свою позицію. Сподіваюся, що державних зрадників для зриву процесу буде недостатньо, а ми все-таки приймемо закон про створення Антикорупційного суду", - заявив він.

На думку Ємця, зрив створення Антикорупційного суду означатиме державну зраду.

"Адже неотримання грошей від МВФ уряд уже називає страшним словом "дефолт". Це буде означати невиплати грошей бюджетникам і так далі. Це відкине Україну на десятиліття не те що від європейського, а цивілізаційного розвитку. Це буде реальною державною зрадою", - сказав він.

Нардеп визнав, що в парламенті є "люди, які ніколи не проголосують за реальний антикорупційний суд і ДБР, але я сподіваюся, що більшість переможе", - додав він.

Нагадаємо, на минулому пленарному тижні Верховна Рада України почала розглядати майже 2 тис. поправок до законопроекту про створення Вищого антикорупційного суду у другому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram