ГоловнаПолітика

У Москві сьогодні пройдуть судові дебати у справі Сущенка

Вирок журналісту можуть винести вже в червні.

У Москві сьогодні пройдуть судові дебати у справі Сущенка
Роман Сущенко
Фото: Прямой

У понеділок, 28 травня о 12:00 в Московському міському суді відбудеться засідання у справі незаконно затриманого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, на якому пройдуть дебати сторін звинувачення і захисту.

Про це повідомив Укрінформ громадський захисник українця Марк Фейгін.

"28 травня пройдуть дебати в справі Сущенка. Після цього - останнє слово Романа Володимировича. І суд піде на написання вироку. У середньому це може тривати 2-3 тижні. Тобто вирок у справі Сущенка може з'явитися в середині червня. Підкреслю, що це тільки припущення", - сказав Фейгін.

За його словами, тут можуть вплинути багато факторів, у тому числі і чемпіонат світу з футболу, що починається 14 червня в Росії. "Це може як прискорити процес, в разі якщо російське керівництво захоче продемонструвати свою "добру волю", так і затягнути його, якщо всі переключаться на вирішення організаційних проблем мундіалю, залишивши збоку все інше", - вважає Фейгін.

Нагадаємо, Фейгін раніше представляв інтереси Сущенка, але був позбавлений статусу адвоката.

Розгляд справи Сущенка почався 27 березня 2018 року. Сущенко, якого звинувачують у шпигунстві за ст. 276 Кримінального кодексу РФ, не визнав своєї провини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram