ГоловнаПолітика

Парубій: Україна розраховує на підтримку Грузії в питанні автокефалії

Спікер планує поспілкуватися з цього приводу з президентом Грузії, головою парламенту і святішим патріархом Ілією II.

Парубій: Україна розраховує на підтримку Грузії в питанні автокефалії
Андрей Парубий
Фото: 24tv.ua

Україна розраховує на підтримку святішого патріарха Ілії II і Грузинської православної церкви в прагненнях створити Українську православну автокефальну церкву.

Про це під час брифінгу в Грузії з нагоди святкування 100-річчя Першої Республіки Грузія заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає прес-служба парламенту.

"Ми дуже розраховуємо на підтримку і патріарха, і Грузинської православної церкви в прагненні України і всіх українців до створення Української православної автокефальної церкви. Сподіваюся, що на рівні президента і спікера ця ідея підтримана повністю, і я дуже сподіваюся, що і патріарх цю ідею підтримає", - підкреслив Парубій.

Також він зазначив, що планує обговорити питання підтримки автокефалії України з президентом Грузії, головою парламенту і святішим патріархом Ілією II.

За словами спікера, ці питання вони обговорять як світська влада.

"Ми жодним чином не хочемо втручатися в релігійну сферу. Ми можемо тільки відображати інтерес і бажання українців і грузин", - додав голова Верховної Ради.

"На превеликий жаль, церкву використовують як політичний інструмент для пропаганди так званого "руского міра", для пропаганди агресії та вбивства українців. І зробивши основний акцент на цих аспектах, які стосуються світської влади і безпеки Української держави, безпеки кожного громадянина, ми підкреслюємо важливість і необхідність створення Української незалежної помісної автокефальної церкви", - наголосив Парубій.

"Наші аргументи знаходять розуміння і підтримку, і я вірю, що ми цього року зможемо дочекатися цього історичного рішення", - додав він.

Нагадаємо, раніше архімандрит Української православної церкви (Московського патріархату) Кирило (Говорун) заявив, що томос про автокефалію Української церкви вже написано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram