ГоловнаПолітика

Вбивцю черкаського депутата заарештовано без права на заставу

Депутата застрелили у власному кабінеті з пістолета ТТ.

Вбивцю черкаського депутата заарештовано без права на заставу
Фото: Олександр Рибалка

Соснівський районний суд Черкас у суботу обрав запобіжний захід для Миколи Гончара, який підозрюється в убивстві депутата обласної ради від ВО "Батьківщина", колишнього віце-мера міста Сергія Гури.

Як повідомляє місцеве видання "Кропива", суддя Тетяна Троян задовольнила клопотання прокуратури про арешт підозрюваного без права внесення застави.

Під час судового засідання була озвучена фабула кримінального провадження.

За версією слідства, 24 травня підозрюваний близько 17:40 на власному автомобілі приїхав до будівлі на вул. Хрещатик, 221. Зайшовши до офісного приміщення, чоловік, погрожуючи пістолетом ТТ і гранатою, наказав співробітникам покинути приміщення і залишився розмовляти з Гурою. Коли до кабінету зайшов водій-охоронець депутата, нападник наказав йому сісти й не виходити.

Під час розмови спалахнула сварка, і нападник тричі вистрілив у депутата, внаслідок чого той загинув на місці. Охоронець у цей час встиг вибігти з кабінету, а потім завдав нападнику поранення з пневматичної зброї в шию.

Нападник знепритомнів і був затриманий працівниками поліції.

Прокуратура надала медичну довідку, яка свідчить, що поранення не заважає Гончару перебувати в СІЗО.

Справа розслідується за двома статтями Кримінального кодексу України: умисне вбивство (п.3 ч.2 ст.115) і захоплення заручників (ч.2 ст.147). Підозрюваному загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram