ГоловнаПолітика

Мер Світловодська Козярчук приховав від НАЗК близько 1 млн гривень, - ЗМІ

Він не повідомив про доходи від продажу розважального комплексу.

Мер Світловодська Козярчук приховав від НАЗК близько 1 млн гривень, - ЗМІ

Мер Світловодська Валентин Козярчук не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) про продаж розважального комплексу "Бриз" у Світловодському районі Кіровоградської області майже за 1 млн гривень.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на інтернет-видання "Кіровоградська правда".

Співробітники управління захисту економіки в Кіровоградській області департаменту захисту економіки Національної поліції України склали на міського голову Світловодська Валентина Козярчука протокол про адміністративне порушення, пов'язане з корупцією. Зокрема, останній не повідомив НАЗК про продаж майже за 1 млн гривень розважального комплексу "Бриз" у Світловодському районі. Згідно з інформацією правоохоронців, продаж Козярчук здійснив у березні 2017 року.

За словами адвоката Ростислава Кравця, відповідальність за такі злочини залежить від суми. "Якщо вище від певної суми, то це кримінальна відповідальність, якщо нижче від цієї суми - це адміністративна відповідальність", - сказав він.

Адвокат додав, що сума, яка передбачає кримінальну відповідальність за такі правопорушення, становить понад 250 прожиткових мінімумів, тобто 440 тис. гривень. "Якщо нижче від 440 тис. гривень - це адміністративна відповідальність, якщо вище від 440 тис. гривень - кримінальна відповідальність", - уточнив адвокат.

Поки що поліція склала протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали справи правоохоронці вже направили у Світловодський міський районний суд для розгляду по суті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram