ГоловнаПолітика

ГПУ попросила зняти недоторканність з нардепа Дмитра Колєснікова

Депутат є близьким соратником Олександра Вілкула.

ГПУ попросила зняти недоторканність з нардепа Дмитра Колєснікова
Дмитрий Колесников
Фото: opposition.org.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко 21 травня вніс подання у Верховну Раду на надання згоди для притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова (Опозиційний блок).

Про це повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган у фейсбуці.

За версією слідства, Колєсніков причетний до відчуження виробничого і лабораторно-побутового корпусу Інституту трубної промисловості імені Осади по вул. Писаржевського, 1-А у Дніпрі площею майже 7 тис. кв. м. Сталося це в період, коли Колєсніков очолював Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном (існувало у 2010-2012 роках).

Нагадаємо, 2010 року після приходу до влади Віктора Януковича Дмитро Колєсніков зайняв посаду міністра промислової політики в уряді Миколи Азарова. У грудні 2010 року внаслідок адміністративної реформи міністерство було розпущено - і Колєсніков очолив Агентство державного майна.

У грудні 2012 року був звільнений і призначений головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У березні 2014 року після втечі Януковича з України був звільнений і незабаром став депутатом Верховної Ради, пройшовши за списком Опозиційного блоку.

Колєсніков є близьким соратником Олександра Вілкула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram