ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з президентом ЄБРР і керівниками низки великих корпорацій

Президент сподівається залучити General Electric до реалізації проекту сільської медицини.

Порошенко зустрівся з президентом ЄБРР і керівниками низки великих корпорацій
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко напередодні засідання Національної інвестиційної ради провів зустріч із президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Суммою Чакрабарті, керівниками японських компаній "Сумітомо" та "Марубені" й американською General Electric.

Про це повідомляють на сайті президента.

На зустрічі з президентом ЄБРР Порошенко закликав банк подвоїти обсяги фінансування та розширити свої проекти в Україні.

Під час переговорів із менеджерами "Сумітомо" і "Марубені" Порошенко висловив подяку за участь японської сторони в масштабних проектах, як-от будівництво терміналу D в аеропорту "Бориспіль" і реконструкція Бортницької станції аерації. Президент особливо відзначив допомогу японської сторони в реалізації низки гуманітарних проектів на Донбасі. Обговорювалися також питання співпраці в сфері ядерної безпеки, енергозберігаючих технологій та інфраструктурних проектах.

На зустрічі з керівництвом компанії General Electric обговорювали реалізацію контракту, який було укладено на початку року між ВАТ "Укрзалізниця", ВАТ "Укрексімбанк" і General Electric US із закупівлі, модернізації, лізингу локомотивів. Також ішлося про участь GE в реалізації інших проектів, зокрема з реалізації проекту сільської медицини.

Нагадаємо, створена у 2014 році Національна інвестрада проведе перше засідання 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram