ГоловнаПолітика

США вимагають від РФ пояснити свою роль у катастрофі "Боїнга"

"Росії час припинити брехати".

США вимагають від РФ пояснити свою роль у катастрофі "Боїнга"
Хизер Нойерт
Фото: Голос Америки

США не сумніваються у висновках Об'єднаної слідчої групи про те, що ракета, яка збила борт MH17 2014 року над Донбасом, була випущена комплексом "Бук", який належав російським збройним силам.

"Росії час припинити брехати і пояснити свою роль у катастрофі", - наголошують у заяві офіційного представника Держдепартаменту Гізер Нойєрт.

Вона також закликала Москву поважати і виконувати резолюцію Ради Безпеки ООН під номером 216, яка вимагає від усіх держав співпрацювати для встановлення винних в інциденті і притягнення їх до відповідальності.

Результати слідства підтверджують висновки, до яких влада США прийшла з перших днів після трагедії. MH17 був збитий ракетою російської установки "Бук", випущеною з території Східної України, контрольованою Росією і бойовиками, якими керує РФ, йдеться в заяві.

Нагадаємо, 24 травня представники Об'єднаної слідчої групи заявили, що ЗРК "Бук", з якого була випущена ракета по MH17, перебував на озброєнні 53-ї зенітної ракетної бригади, дислокованої в Курську. При цьому Москва відкидає висновки слідчої групи, стверджуючи, що Boeing був збитий ракетою, запущеною з підконтрольної Україні території.

Boeing-777, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий ракетою над територією Донецької області 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули. Оскільки дві третини жертв були підданими Нідерландів, розслідування авіакатастрофи проводять у цій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram