ГоловнаПолітика

Луценко спростував інформацію про скасування розслідування проти Манафорта

Україна запропонувала спецпрокурору Мюллеру створити спільну слідчу групу.

Луценко спростував інформацію про скасування розслідування проти Манафорта
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор України Юрій Луценко спростував інформацію про блокування розслідування проти колишнього політтехнолога екс-президента України Віктора Януковича, екс-голови передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

Про це він заявив в інтерв'ю Голосу Америки.

"Спекуляції навколо так званого заморожування справи Манафорта, які звучали від американського провідного видання (New York Times - ред.), а тепер і Британської служби (ВВС - ред.), повністю не відповідають дійсності", - сказав Луценко.

Він зазначив, що в Генеральній прокуратурі України ведуть провадження, в яких фігурує Манафорт.

"Ми провели низку слідчих дій і щонайменше чотири рази запросили міжнародну правову допомогу від американських колег, яку ми отримали", - додав Луценко.

За словами Луценка, восени 2017 р. спеціальний прокурор ФБР Роберт Мюллер витребував саме інформацію Генпрокуратури під час свого розслідування підозр у змові членів передвиборного штабу Дональда Трампа з російськими спецслужбами.

"Я, як генеральний прокурор, у лютому поточного року звернувся через посольство США до спецпрокурора Мюллера з пропозицією повного сприяння в цій справі до створення спільної групи розслідування. Зараз ми зробили все можливе, щоб ця справа і в нас, і в наших американських колег розслідувалася згідно з чинним законодавством, в тому числі міжнародними конвенціями", - зазначив генпрокурор.

Раніше ВВС з посиланням на джерела в українській владі повідомила, що за організацію зустрічі Порошенка з президентом США адвокат Трампа Майкл Коен таємно отримав $400 тис. Незабаром після зустрічі в червні 2017 року Україна нібито припинила розслідування проти колишнього менеджера кампанії Трампа Пола Манафорта.

В АП спростували інформацію про організацію зустрічі Порошенка з Трампом за гроші і заявили про готовність подати на ВВС у суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram