ГоловнаПолітика

За організацію зустрічі Порошенка з президентом США адвокат Трампа отримав $400 тис., - ВВС

"Немає ніяких припущень, що містер Трамп знав про оплату".

За організацію зустрічі Порошенка з президентом США адвокат Трампа отримав $400 тис., - ВВС
Фото: пресс-служба Порошенко

Адвокат Дональда Трампа Майкл Коен таємно отримав щонайменше 400 тисяч доларів за організацію зустрічі президента України Петра Порошенка та президента США Дональда Трампа.

Про це пише ВВС з посиланням на джерела в українській владі.

Повідомляється, що оплата була організована посередниками, які діють в інтересах Порошенка. При цьому Коен не був зареєстрований як представник України, як того вимагає американське законодавство. Коен заперечує це твердження.

"Зустріч у Білому домі відбулася в червні минулого року. Незабаром після того, як президент України повернувся додому, антикорупційне агентство його країни припинило розслідування стосовно колишнього менеджера кампанії Трампа Пола Манафорта", - йдеться в повідомленні.

Високопоставлений співробітник української розвідки в адміністрації Порошенка розповів, що сталося до візиту в Білий дім. За послугами Коена звернулися в зв'язку з тим, що українські лобісти і посольство України в Вашингтоні могли організувати Порошенка не більше, ніж протокольну фотозйомку з Трампом. Порошенку ж потрібно було щось, що можна було б назвати "переговорами", відзначає BBC.

Згідно з повідомленням, колишній помічник звернувся за допомогою до неназваного українського депутата. Він, в свою чергу, через особисті контакти в єврейській благодійній організації в штаті Нью-Йорк вийшов на Майкла Коена. Стверджується, що Коену було виплачено 400 тисяч доларів. Ніяких припущень, що містер Трамп знав про оплату.

Друге джерело в Києві повідомило ті ж деталі, за винятком того, що загальна сума, виплачена Коену, становила 600 тисяч доларів США.

"Немає ніяких припущень, що містер Трамп знав про оплату", - пише ВВС.

Нагадаємо, під час зустрічі в Білому домі Порошенко передав Трампу листи від родичів українських заручників на Донбасі, в Криму і в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram