ГоловнаПолітика

У Криму викрадено делегата Курултаю Асана Егіза (оновлено)

Автомобіль Егіза зупинили невідомі і вивезли чоловіка в невідомому напрямку.

У Криму викрадено делегата Курултаю Асана Егіза (оновлено)
Асан Эгиз
Фото: 15 минут

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров заявив, що невідомі затримали в анексованому РФ Криму делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза.

Про це Чубаров повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"У районі села Джолман (нині Піонерське) Сімферопольського району російські карателі на автомашині "Фольксваген", оснащеному мигалками і звуковими пристроями, змусили зупинитися автомашину, за кермом якої перебував делегат Курултаю кримськотатарського народу Асан Егіз", - написав він.

За словами Чубарова, переконавшись, що затриманим є саме Егіз, російські правоохоронці відвезли його у своєму автомобілі в невідомому напрямку.

Викрадений Асан Егіз - брат члена Меджлісу Абдурамана Егіза. За словами Чубарова, прибувши на місце події, Абдураман уже не виявив і автомобіля брата. Він прямує в Управління ФСБ РФ у Криму, оскільки викрадачі можуть бути силовиками.

Оновлення. У ФСБ у Криму адвокатові Айдеру Азаматову відповіли, що Асан Егіз до них не потрапляв. Азаматов прямує в Залізничний РВВС Сімферополя, щоб подати заяву про викрадення Егіза.

Нагадаємо, за даними Меджлісу кримськотатарського народу, в російських в'язницях незаконно утримують 67 жителів Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram