ГоловнаПолітика

Україна не має права втрачати такі флагмани промисловості, як Сумське МНВО, - Тарута Актуально

Нардеп виступає за масштабну модернізацію всієї промислової інфраструктури.

Україна не має права втрачати такі флагмани промисловості, як Сумське МНВО, - Тарута
Фото: пресс-служба

Народний депутат України, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута вважає, що важливим етапом реіндустріалізації України повинна стати масштабна модернізація всієї промислової інфраструктури - енергетичної, нафтогазової, хімічної. За його словами, необхідною передумовою для того, щоб реіндустріалізація стартувала, є проведення виборів і перезавантаження влади в країні. "Перспективні замовлення підприємств цього сектора - це величезний ринок збуту для флагманів вітчизняної індустрії-постачальників відповідного обладнання. Таких, наприклад, як Сумське МНВО. Це ринок для флагманів українського машинобудування. Вони повинні і зможуть ефективно працювати", - зазначив Тарута під час візиту команди партії "Основа" на Сумщину.

За словами політика, Україна не має права втрачати такі флагмани промисловості, як Сумське МНВО. На цьому виробничому об'єднанні триває корпоративний конфлікт, через що завод практично зупинився. Але проблеми на підприємстві такого рівня - це вже не тільки особиста справа акціонерів. Це, як вважає народний депутат, в тому числі і проблеми регіону, це зростання соціальної напруженості, це скорочення робочих місць, це недонадходження в бюджет, це, врешті-решт - репутаційні ризики всієї країни.

"Я хотів би, щоб цей конфлікт швидше вирішився, і всі сторони - акціонери, робітники, місто, держава - виявилися у виграші від того, що МНВО почало б ритмічно працювати. Якщо для врегулювання конфлікту потрібна моя допомога і посередництво, я готовий зробити все необхідне для відновлення нормальної роботи МНВО, для запуску підприємства на повну потужність. Я знаю, як ефективно воно може працювати. Ще за часів моєї роботи на «Азовсталі», а потім і в корпорації ІСД, ми співпрацювали з Сумським НВО ім. Фрунзе, закуповували в них високоякісне обладнання. Це підприємство завжди було предметом гордості, лідером галузі машинобудування", - висловив свою думку лідер партії "Основа".

Але, як вважає Тарута, поряд з конфліктом акціонерів, проблеми СМНВО - це і демонстрація повного нерозуміння нинішньою владою ролі індустрії в економічному відродженні України. В Україні сьогодні немає міністерства промислової політики, немає стратегії розвитку і підтримки промисловості з боку держави. Влада не може прийняти той факт, що Україна з аграрно-сировинного животіння витягне тільки реіндустріалізація. І успішна робота таких підприємств, як Сумське МНВО - її важлива складова, наголосив депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram