ГоловнаПолітика

Гройсман запропонував перевіряти з КОРД торгові центри, які відмовляють пожежникам у перевірці

Голова МВС погодився з прем'єром.

Гройсман запропонував перевіряти з КОРД торгові центри, які відмовляють пожежникам у перевірці
Фото: capital.ua

Кабінет Міністрів доручить місцевим адміністраціям провести додаткові перевірки пожежної безпеки в торгово-розважальних центрах, власники яких не пускають співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман після звіту голови ДСНС про перевірку таких об'єктів по всій Україні, передає "Цензор.нет".

"Якщо є потреба провести екстрену перевірку, то під мою персональну відповідальність ми можемо провести в цих закладах навчання. Арсене Борисовичу (голова МВС, - ред.), можемо разок показати?" - запитав Гройсман.

Міністр внутрішніх справ погодився з прем'єром.

"Покажемо раз, як треба відпрацьовувати? З КОРД, евакуацією", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, Гройсман доручив перевірити всі ТРЦ, кінотеатри і школи на предмет пожежної безпеки після трагедії в російському Кемерово, де через пожежу в торгово-розважальному комплексі "Зимова вишня" загинули 64 людини, в тому числі 41 дитина.

За підсумками перевірок ДСНС зажадала закрити "Дитячий світ" у Києві. Порушення також виявили в дитсадку, школі та на території музею в Пирогово. ДСНС також має претензії до пожежної безпеки в столичних ТРЦ "Магеллан" і "Дрім Таун".

У Харкові ДСНС готує позови проти п'яти ТРЦ, керівникам яких вручено акти та приписи на усунення порушень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram