ГоловнаПолітика

За Онищенком стоять російські спецслужби, - американські ЗМІ

Журналісти впевнені, що Росія спробує виставити Онищенка кандидатом у президенти на виборах 2019 року.

За Онищенком стоять російські спецслужби, - американські ЗМІ
Фото: jetsettler.ua

Американські ЗМІ вважають, що Олександр Онищенко не чужа Росії людина. Зв'язки в ФСБ Росії з часів служби у військах СРСР у НДР, де він був завербований і де познайомився з Володимиром Путіним, забезпечили йому паспорт РФ. Так пишуть "Факти" з посиланням на журналістів зі США.

Так, американське видання Times Square Chronicles опублікувало матеріал Pro-Russia Oligarch Onyshchenko Could Help Destabilize Ukraine, в якому журналіст Вінсент Стіл проаналізував минуле депутата-втікача і бізнесмена Олександра Онищенка.

"Росія намагається підривати стабільність в Україні, використовуючи підроблені плівки і просуваючи нового кандидата в президенти. На майбутніх президентських виборах в Україні Кремль знову вирішив розіграти кримінальну карту - як і у випадку з Януковичем, виставивши проти президента Порошенка колишнього члена Партії регіонів і кримінального авторитета зі зв'язками в ФСБ Олександра Онищенка", - йдеться в матеріалі. Онищенко, який переховується від українського правосуддя в Іспанії, заявив німецькому виданню Die Welt, що планує балотуватися в 2019 році на посаду президента України на противагу чинному президентові Петру Порошенку. Днями він підтвердив наміри стати президентом російському телеканалу НТВ.

За словами американського ЗМІ, Онищенко не просто український олігарх, а людина з кримінального світу з гангстерським минулим, через що йому довелося повністю змінити ім'я з Олександр Раджабовіч Кадиров на Олександр Романович Онищенко. У 1990-ті він був кримінальним авторитетом, сидів в СІЗО й отримував умовні терміни, згадують у кримінальній поліції України.

"Часті візити до країни-агресора за відсутності там офіційного бізнесу і поширення його заяв на державному телебаченні РФ тільки підкреслює почерк Кремля з дискредитації української влади. Зокрема, в останні роки він став відомим через свої «плівки» та шантаж нової української влади, що прийшла після Революції гідності, компромат на яку Онищенкові допомагають збирати в Росії", - пише видання.

Нагадаємо, в Україні Онищенка звинувачують у розкраданні понад $1,5 млрд державних грошей. Останні роки він переховується за кордоном і нібито готує різні компромати на українську владу.

Як пише видання Times Square Chronicles, таким чином він просто намагається уникнути покарання і виграти від політичного розкладу в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram