ГоловнаПолітика

Голови фракцій Ради не домовилися з МВФ щодо закону про Антикорупційний суд

У кабінеті Парубія від ранку тривають консультації.

Голови фракцій Ради не домовилися з МВФ щодо закону про Антикорупційний суд
Фото: capital.ua

Голови фракцій Ради не домовилися з Міжнародним валютним фондом щодо законопроекту про Антикорупційний суд. У зв'язку з цим засідання профільного комітету ВР з питань правосуддя, який повинен розглянути цей законопроект перед голосуванням у залі засідань, сьогодні навряд чи відбудеться.

Про це LB.ua заявив голова Комітету Руслан Князевич.

"Станом на зараз засідання комітету навряд буде сьогодні", - сказав він.

При цьому, як повідомило джерело LB.ua в керівництві фракції БПП, з самого ранку в кабінеті спікера ВРУ Андрія Парубія проходять консультації з головами фракцій.

"Не прийшов тільки Ляшко. За результатами вчорашніх переговорів з МВФ так і не домовилися. МВФ і ВК наполягають на тому, щоб рада міжнародних експертів мала більший вплив у разі накладення вето на рішення про обрання судді, ніж ВККС. Навколо цієї ключової правки продовжують ламати списи", - сказав співрозмовник LB.ua.

Член комітету з питань правосуддя і нардеп фракції "Народний фронт" Ігор Лапін, своєю чергою, запевнив LB.ua, що спікер парламенту в четвер у будь-якому випадку буде виносити законопроект на розгляд парламенту.

"Думаю, завтра ми зайдемо в процес розгляду правок. Для прийняття закону знадобиться не менш ніж два тижні, з огляду на майже 2 тис. правок", - сказав він.

Нагадаємо, 1 березня Рада прийняла законопроект про Антикорупційний суд у першому читанні. Президент Петро Порошенко закликав не зволікати з прийняттям цього закону і порадив не виходити за рамки Конституції під час його доопрацювання.

Законопроект є критично важливою вимогою для отримання п'ятого траншу кредиту МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram