ГоловнаПолітика

Бурбак: Законодавство про трудову міграцію повинно відповідати сучасним викликам

У парламенті сформовано міжфракційне депутатське об'єднання, яке працюватиме над цим питанням.

Бурбак: Законодавство про трудову міграцію повинно відповідати сучасним викликам
Фото: Владислав Мусиенко

Фракція "Народний Фронт" ініціює напрацювання нового законодавства про трудову міграцію.

Про це заявив голова фракції Максим Бурбак під час спільного брифінгу за участю програмного директора МБФ "Карітас України" Григорія Селещука і директора ГО "Інститут актуальних досліджень" Михайла Басараба.

За його словами, державна політика у сфері зовнішньої трудової міграції повинна складатися з декількох ключових компонентів.

"Це зменшення темпів трудової міграції українців за кордон через економічне зростання і підвищення соціальних стандартів. Друге - це підтримка тісного зв'язку з тими громадянами України, які вже працюють за кордоном. І третє - найголовніше - створення передумов для повернення наших трудових мігрантів в Україну", - підкреслив Бурбак.

Він також нагадав, що минулого тижня звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією створити єдиний орган виконавчої влади з питань державної політики в цій сфері.

Бурбак зазначив, що в парламенті сформовано міжфракційне депутатське об'єднання, яке працюватиме над питанням трудової міграції.

"Ми разом з громадськими організаціями будемо напрацьовувати законодавство про трудову міграцію, яке буде відповідати сучасним викликам і буде дійсно орієнтоване на трудових мігрантів і членів їх сімей. Адже чинний закон є рамковим і він не працює", - зазначив сказав глава "НФ".

Директор ГО "Інститут актуальних досліджень" Михайло Басараб, зі свого боку, зазначив, що, згідно з даними соцопитування КМІС, за останні півроку мають намір емігрувати понад 900 тис. осіб.

"Сподіваюся, що після створення міжфракційного об'єднання Кабінет Міністрів прийме рішення про формування єдиного центру в структурі виконавчої влади для впровадження системної державної політики з питань трудової міграції", - сказав Басараб.

Представник "Карітас Україна" Селещук також зазначив, що вкрай важливо не втрачати зв'язку держави і трудових мігрантів.

"Мова йде про те, щоб цим суспільним відносинам надати певного законодавчого обрамлення і скерувати цей ресурс: і фінансовий, і людський - на користь нашої держави", - підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram