ГоловнаПолітика

Справу Мартиненка передано в суд

Його судитимуть за звинуваченням у розкраданні коштів Східного ГЗК і "Енергоатому".

Справу Мартиненка передано в суд
Фото: Lb.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд обвинувальний акт проти колишнього депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка і ще п'яти осіб у кримінальному провадженні про заволодіння коштами ДП "СхідГЗК" і НАЕК "Енергоатом".

Про це повідомила прес-служба САП у вівторок.

Перший епізод стосується заволодіння коштами "Енергоатому" згідно з контрактом на постачання обладнання від чеської компанії Skoda JS і контрактом між Skoda JS і Bradcrest Investments SA. Сума - 6,4 млн євро.

Обвинуваченими є Мартиненко і Валерій Васильков, колишній директор ПП "Атомкомплект".

Другий епізод стосується заволодіння 17,28 млн доларів ДП "СхідГЗК" шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH.

Звинувачуються Мартиненко, топ-менеджер "Нафтогазу" Сергій Перелома, голова ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) Руслан Журило, голова "СхідГЗК" Олександр Сорокін і заступник директора держконцерну "Ядерне паливо" Володимир Богданець.

Чотирьох фігурантів кримінального провадження, в тому числі двох громадян Австрії, оголошено в розшук. Ще одного затримано, щодо нього слідство триває.

Нагадаємо, що справу стосовно "Енергоатому" було порушено ще в грудні 2015 року. Паралельно розслідували справу про розкрадання на Східному ГЗК. У листопаді 2017 року їх об'єднали в одне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram