ГоловнаПолітика

Суспільству не вистачає усвідомлення, що авторитет суду потрібен не тільки суду, - голова ВС

"Не існує ідеального колективу, органу, навіть сім'ї".

Суспільству не вистачає усвідомлення, що авторитет суду потрібен не тільки суду, - голова ВС
Фото: Макс Требухов

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська зазначає, що досить одного негативного прикладу в судовій системі, щоб знизити довіру до судів. Про це вона заявила в інтерв'ю LB.ua.

"Суддів не можуть не хвилювати негативні явища в системі. Вони є. Їх небагато, але достатньо одного, щоб сформувати в частині суспільства негативну думку. Не існує ідеального колективу, органу, навіть сім'ї. Втім ми повинні працювати, щоб випадків, які дискредитують судову систему, було якомога менше", - сказала вона.

"Якщо говорити в цілому, то нашому суспільству не вистачає усвідомлення того, що авторитет суду потрібен не тільки суду. Він потрібен всій країні. Якщо немає довіри до суду, немає суду, як наслідок - немає демократичної правової держави. Тому варто дбати про авторитет суду, а не навмисне розхитувати його", - додала Данішевська.

Голова ВС у той самий час не виступає проти критики суддів. "Критика стимулює суддів до кращої роботи, але вона повинна бути конструктивною. Щоб прийшовши в суд, люди не виходили за рамки толерантності, не "притягували" негатив до кожного рішення суду в соцмережах, не розібравшись у ситуації", - сказала вона.

Нагадаємо, новий Верховний Суд почав працювати 15 грудня 2017 року. Петро Порошенко призначив до складу суду 115 суддів з максимально можливих 200.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram