ГоловнаПолітика

МЗС висловило протест у зв'язку із затриманням РФ активістів "Кримської солідарності"

У доступі адвокатів до затриманих було відмовлено.

МЗС висловило протест у зв'язку із затриманням РФ активістів "Кримської солідарності"
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ протестує проти затримання в анксованому Росією Криму громадян України, учасників громадського об'єднання "Кримська солідарність" Сервера Мустафаєва і Едема Смаїлова.

Про це повідомляє прес-центр українського зовнішньополітичного відомства.

"Під час обшуків, які передували затриманню, на Сервера Мустафаєва, Едема Смаїлова і їх рідних чинився психологічний тиск, а в доступі адвокатів російськими окупантами було відмовлено. За наявною інформацією, російська окупаційна адміністрація планує долучити згаданих громадян України до т.зв. "справи Хізб-ут-Тахрір", на політичній вмотивованості якої МЗС України неодноразово зазначало", - йдеться в коментарі МЗС.

У МЗС зазначають, що затримання Мустафаєва і Смаілова вкотре підтвердило, що російське антитерористичне законодавство широко застосовується в окупованому Криму для прикриття політичних репресій проти представників кримськотатарського народу.

"Закликаємо міжнародне співтовариство засудити цю ганебну практику, яка поряд з російською підтримкою терористів на Донбасі показує справжню ціну заявам Кремля про "російський внесок" в міжнародну боротьбу з тероризмом", - відзначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Українська сторона очікує від міжнародних партнерів посилення політико-дипломатичного тиску на Росію з метою звільнення незаконно утримуваних російською стороною громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram