ГоловнаПолітика

У МЗС допустили обмін Сенцова на голову "РИА Новости Украина" Вишинського

"Все можливо".

У МЗС допустили обмін Сенцова на голову "РИА Новости Украина" Вишинського
Фото: Сергей Нужненко

Міністерство закордонних справ України (МЗС) розглядає всі можливі варіанти для звільнення з російської в'язниці українського режисера і громадського активіста Олега Сенцова.

Про це на брифінгу про оголошення голодування Сенцовим сказала прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, на питання журналістів про те, чи можливий сценарій обміну Сенцова на заарештованого за підозрою в держраді керівника інформаційного ресурсу "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, Беца відповіла: "Все можливо".

"Все можливо. Я не можу розкривати всіх деталей, тому що якби ми оголошували заздалегідь, то, повірте, і Ахтем Чийгоз, і Ільмі Умеров, мабуть, ще не були б звільнені. Можу сказати одне, що переговорний процес не зупиняється", - сказала Беца.

За її словами, Російська Федерація блокує всі звернення України про доступ до Сенцова. Тільки за останній рік було понад 20 таких звернень.

"Ми кожного дня тиснемо на РФ шляхом направлення цих нот, звернень. Також ми ставимо це питання на всіх міжнародних майданчиках - ООН, ОБСЄ", - зазначила Беца.

Раніше сьогодні захист засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова заявив, що він має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

Сенцов голодує з 14 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram