ГоловнаПолітика

НАБУ у своєму приміщенні незаконно блокувало Мартиненка разом з адвокатом, - прес-служба екс-депутата

Екс-депутат заявив, що планує подати заяву про порушення кримінального провадження проти посадових осіб НАБУ.

НАБУ у своєму приміщенні незаконно блокувало Мартиненка разом з адвокатом, - прес-служба екс-депутата
Фото: Lb.ua

21 травня НАБУ намагалося заблокувати передачу "справу Мартиненка" до суду та протягом певного часу незаконно і силою утримувало колишнього депутата Миколу Мартиненка та його адвоката у своєму приміщенні. Екс-депутат планує подати заяву про порушення кримінального провадження проти посадових осіб НАБУ через незаконне обмеження свободи пересування.

Про це повідомляє прес-служба колишнього депутата.

Вона вказала, що 21 травня Микола Мартиненко разом із адвокатом Петром Бойком прийшли до НАБУ, щоб підписати обвинувальний акт для передачі справи до суду. "Це відбулось на запрошення бюро. Однак НАБУ, порушуючи законодавство і свої публічні обіцянки, почало висувати незрозумілі вимоги. Зокрема, змушувати мене підписати якісь папірці незрозумілого походження, які бюро з порушенням законодавства хоче долучити до справи "заднім числом". Потім НАБУ почало вимагати нову дурницю - щоб я особисто ознайомився із матеріалами справи, хоча це вже зробив адвокат за моїм дорученням. З нашого боку не було жодних затримок, і ми поставили всі підписи для того, щоб пошвидше направити справу до суду", - сказав Микола Мартиненко.

"Після моєї відмови виконати незаконні вказівки НАБУ та наміру залишити приміщення НАБУ вдалося до силового тиску – озброєна охорона заблокувала мене разом з адвокатом в приміщенні НАБУ. Після чого НАБУ вимагало від мене підписати протокол про те, що я мав достатньо часу на ознайомлення з матеріалами справи. Це була чергова дивна постановка питання, враховуючи, що раніше я добровільно підписав усі документи про ознайомлення", - відзначив Мартиненко.

Екс-депутат заявив, що планує подати заяву про порушення проти посадових осіб НАБУ кримінального провадження через обмеження свободи пересування його та адвоката.

"Такі безпрецедентні дії НАБУ - цілеспрямоване переслідування. Вони є порушенням закону і підпадають під статті Кримінального кодексу. Поведінка НАБУ стала ще одним свідченням того, що "справа Мартиненка" розвалилася ще до передачі до суду. Тому НАБУ намагалось будь-якою ціною і незаконно тягнути час, хотіло нейтралізувати аргументи захисту. Але справа все одно буде передана до суду. З нашого боку для цього зроблені всі процесуальні дії", – наводить прес-служба слова Миколи Мартиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram