ГоловнаПолітика

Шевченківський суд відхилив відвід прокурора у справі Насірова

Екс-голова ДФС вважає Перова зацікавленою особою.

Шевченківський суд відхилив відвід прокурора у справі Насірова
Фото: Макс Требухов

Шевченківський райсуд під час засідання 21 травня не задовольнив відвід прокурора САП Андрія Перова, якого вимагав екс-голова ДФС Роман Насіров. Про це повідомив сам Перов у коментарі агентству "Укрінформ".

"Він (Насіров — ред.) вважає, що прокуратура в цілому і я особисто надаємо недостовірну інформацію про пана Насірова до суду, яку саме - він не уточнив, але вважає, що я упереджений. Суд відмовив у задоволенні відводу. Він (відвід — ред.) був повністю з надуманих причин, спрямований виключно на те, щоб затягнути судове засідання і не дати можливість більше прочитати обвинувальний акт", - сказав Перов.

Нагадаємо, екс-голову ДФС звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК). Насірова звинувачують у тому, що в період 2015-2016 рр. він незаконно дозволив компаніям нардепа-втікача Онищенка не платити державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

31 січня 2018 року Насірова звільнили з посади голови Державної фіскальної служби. 16 травня суд повернув Насірову внутрішній паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram