ГоловнаПолітика

У регламентному комітеті назвали терміни розгляду подань на Дунаєва і Пономарьова

Обидва прохання ГПУ можуть вивчити вже наступного тижня.

У регламентному комітеті назвали терміни розгляду подань на Дунаєва і Пономарьова
Фото: Анна Стешенко

Регламентний комітет Верховної Ради найближчої середи може розглянути тільки подання Генпрокуратури про позбавлення недоторканності нардепа Сергія Дунаєва. Подання на депутата Олександра Пономарьова комітет зможе розглянути щонайшвидше наступного тижня.

Про це в коментарі LB.ua заявив заступник голови комітету, народний депутат фракції БПП Володимир Арешонков.

Висновок регламентного комітету є обов'язковим для винесення питання про зняття недоторканності на голосування в сесійній залі.

"Подання на Пономарьова ми точно не будемо розглядати цього тижня. Тому що, наскільки мені відомо, тільки сьогодні він отримав документи для ознайомлення, і на це йому дається 5-денний термін. Тому його питання буде розглядатися на комітеті щонайшвидше наступного тижня", - сказав Арешонков.

Також нардеп повідомив, що завтра вранці перед початком пленарного засідання буде розглядатися план порядку денного засідання комітету в середу.

"Швидше за все, завтра вранці ми разом з першим заступником будемо приймати рішення. А саме визначимося остаточно: чи буде цієї середи ставитися на комітеті питання про подання ГПУ на Дунаєва або ж ми приймемо рішення про об'єднання питань Дунаєва та Пономарьова, щоб винести їх відразу ж обидва на засідання наступного тижня", - зазначив він.

Наступний тиждень, на відміну від цього, не є пленарним.

Нагадаємо, минулого тижня генеральний прокурор України Юрій Луценко скерував у Раду подання про притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Дунаєва і Пономарьова. Дунаєву інкримінують ст. 366-1 Кримінального кодексу (внесення недостовірних даних у декларацію), Пономарьову - ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram