ГоловнаПолітика

Двох патрульних звільнили з поліції в Сумах за застосування сили до п'яного чоловіка

Їхні дії визнали негідними звання поліцейського.

Двох патрульних звільнили з поліції Сумської області за застосування сили до п'яного чоловіка під час спроби привести його до тями.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Інцидент стався в першій половині травня. На відео, яке зняли очевидці з сусіднього будинку, видно, що патрульні затискали пальці чоловікові, який сидів на лавці, і штовхали його. Автор відео, який перебував у квартирі будинку навпроти лавки, в кінці ролика відчинив вікно і пообіцяв викласти відзняте в Youtube.

Прокуратура Сумської області 14 травня відкрила кримінальне провадження і кваліфікувала дії патрульних як перевищення службових повноважень.

Комісія Департаменту патрульної поліції, своєю чергою, почала внутрішнє розслідування цієї події і дійшла висновку про наявність дисциплінарних правопорушень у діях поліцейських. "Правопорушення двох поліцейських були настільки суворими, що комісія зробила висновок про необхідність притягнення до відповідальності у вигляді звільнення зі служби в поліції", - повідомив Білошицький. Їхніх керівників також буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram