ГоловнаПолітика

Пашинський звинуватив Наливайченка у невиконанні наказу штурмувати луганську СБУ

Тодішній глава спецслужби боявся великих жертв, зазначив депутат.

Пашинський звинуватив Наливайченка у невиконанні наказу штурмувати луганську СБУ
Сергей Пашинский
Фото: http://nfront.org.ua

Колишній глава СБУ Валентин Наливайченко у 2014 році не виконав прямий наказ розблокувати луганське управління спецслужби, заявив нардеп Сергій Пашинський, який на той час виконував обов'язки голови адміністрації президента.

"З подивом почув на телеканалі ZIK розповідь Наливайченка про те, що нібито він п'ять днів чекав від Олександра Турчинова наказу і тому не розблокував Луганську СБУ", - наводяться слова Пашинського на сайті партії "Народний фронт".

Він нагадав, що 6 квітня 2014 року сепаратисти захопили Харківську і Донецьку ОДА та луганське СБУ.

"Тоді Турчинов зібрав керівників силових структур, розділив на три частини весь наявний силовий ресурс (спецназівців з "Альфи", новостворену Національну гвардію і міліцію), армію тоді ще не використовували для таких операцій, і відправив на чолі з керівниками силових підрозділів ці групи для штурму і негайного розблокування держустанов", - стверджує Пашинський.

За його словами, Наливайченка відправили у Луганськ.

"Наливайченко, незважаючи на прямий наказ і свою пряму відповідальність за звільнення підлеглої установи, пояснював неготовність штурмувати луганську СБУ "можливими великими жертвами серед місцевого населення" і постійно відтягував час на переговори із сепаратистами", - зазначив Пашинський.

Нагадаємо, завдання звільнити захоплену сепаратистами будівлю Харківської ОДА у квітні 2014 року виконав глава МВС Арсен Аваков. Тодішні генпрокурор Віталій Ярема, якого відправили у Донецьк, і глава СБУ Валентин Наливайченко разом із секретарем РНБО Андрієм Парубієм, які поїхали в Луганськ, на штурм не наважилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram