ГоловнаПолітика

Металурги просять Гройсмана втрутитися в ситуацію навколо страйку УЗ

В Асоціації зазначили, що сьогодні спостерігаються труднощі через страйк машиністів локомотивів.

Металурги просять Гройсмана втрутитися в ситуацію навколо страйку УЗ
архивное фото
Фото: Александр Рудоманов

Федерація металургів України й Об'єднання підприємств "Укрметалургпром" застерігають прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з приводу катастрофічних наслідків "італійського" страйку працівників локомотивних депо, а також закликали голову Кабінету Міністрів узяти під особистий контроль ситуацію на УЗ. Про це йдеться в спільному листі Сергія Біленького, голови ФМУ, і Олександра Каленкова, президента ОП "Укрметалургпром" прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману, першому віце-прем'єр-міністру - міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву, віце-прем'єр-міністру Володимиру Кістіону і міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, текст якого є на бізнес-порталі uaprom.

"Одним з визначальних чинників ефективної і безперебійної роботи гірничорудних і металургійних підприємств є забезпечення своєчасних і в повному обсязі постачань сировини та вивезення готової продукції залізничним транспортом. А це, зі свого боку, багато в чому залежить від забезпечення маршрутів локомотивною тягою, і будь-які ускладнення в цьому питанні призводять до негативних наслідків", - сказано в документі.

При цьому в Асоціації зазначили, що сьогодні якраз і спостерігається вказане ускладнення внаслідок страйку машиністів локомотивів, що розпочався 14 травня цього року одночасно в декількох залізничних депо, підпорядкованих ПАТ "Укрзалізниця", зокрема: Кременчуцькому, Синельниківському, Коростенському, Полтавському, Дарницькому, Тернопільському, Здолбунівському, яких підтримали і працівники локомотивного депо Кривого Рогу.

"Зрозуміло, що в демократичній країні природним є захист працівниками своїх прав усіма дозволеними засобами, в тому числі і шляхом страйку, однак протягом уже чотирьох (!) днів з моменту його початку ситуація аж ніяк не змінилася, в результаті чого зараз значну кількість вантажоперевезень заморожено з відповідними наслідками", - зазначають автори листа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram