ГоловнаПолітика

Холодницький надав КДКП пояснення на 16 сторінках

Дату засідання за скаргою керівника САП поки що не визначено.

Холодницький надав КДКП пояснення на 16 сторінках
Фото: Макс Левин

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький надав Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів (КДКП) свої пояснення стосовно дисциплінарної скарги на нього.

Про це повідомив співробітник КДКП.

За його словами, пояснення передали нещодавно, в них викладено позицію Холодницького щодо скарги.

Вони містяться на 16 сторінках.

При цьому дату засідання за скаргою на Холодницького поки що не призначено. Сам Холодницький підтвердив, що дав відповідні пояснення КДКП.

Нагадаємо, Холодницький очолює САП з моменту її створення 2015 року.

Наприкінці березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що попросив КДКП розглянути питання про зняття Холодницького з посади. У квітні КДКП відкрила дисциплінарне провадження щодо Холодницького. Сам голова САП у коментарі LB.ua сказав, що не збирається добровільно йти у відставку і буде захищатися перед комісією прокурорів.

Як відомо, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що зібрані в результаті прослуховування докази свідчать про "злив" Холодницьким інформації про підготовку обшуків тим людям, у яких ці обшуки мали проводити; про тиск на підлеглих прокурорів; про тиск на суд для прийняття незаконних рішень; про підбурювання свідка до дачі неправдивих показань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram