ГоловнаПолітика

Полочанінов: Економічно слабка і корумпована Україна приречена прислухатися до вимог міжнародних донорів Актуально

Україні потрібен свій шлях, вважає голова політвиконкому партії "Основа".

Полочанінов: Економічно слабка і корумпована Україна приречена прислухатися до вимог міжнародних донорів
Фото: podrobnosti.ua

Вимоги, схожі на ті, які висуває ЄС Україні в обмін на надання макрофінансової допомоги, для суверенної і незалежної держави були б радше принизливими. Але Україна, економічно слабка і корумпована держава, змушена прислухатися до таких вимог. Про це заявив голова політвиконкому політичної партії «Основа» Володимир Полочанінов в ефірі телеканалу NewsOne.

«Вимоги, які нам регулярно висуває МВФ, а також нещодавно озвучені ЄС умови в обмін на 1 мільярд євро макрофінансової допомоги, для сильної, суверенної і справді незалежної держави звучали б радше принизливо. Але ми змушені усвідомити, що слабка економічно і корумпована держава, якою є Україна, змушена до таких умов прислухатися, подобається це громадянам України чи ні», - констатував Полочанінов.

У той самий час Захід намагається висувати умови, властиві його суспільному договору, а Україна досі живе в реаліях Конституції і суспільного договору радянських часів, вважає політик.

«Наша Конституція досі відповідає суспільному договору Радянського Союзу, і саме за цим документом ми живемо. А Захід намагається висувати умови, зрозумілі для його реалій, для його суспільного договору. Але жоден із цих варіантів для України неприйнятний. Нам потрібен власний, український шлях. Причому всі передумови для цього в суспільстві є. Залишилося знайти, хто очолить цей процес і зможе його супроводжувати», - заявив Володимир Полочанінов.

Нагадаємо, за інформацією на сайті Європарламенту, ЄС надасть макрофінансову допомогу Україні на загальну суму до 1 мільярда євро, які будуть надані у вигляді середньострокових і довгострокових кредитів. Однак гроші виділять за умови, що склад Центральної виборчої комісії України включатиме баланс всіх політичних сил, особливо тих, які представлені в Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram