ГоловнаПолітика

ГПУ внесла подання на зняття недоторканності з нардепа Пономарьова

Депутат відбирав телефони в журналістів у кулуарах Ради.

ГПУ внесла подання на зняття недоторканності з нардепа Пономарьова
Александр Пономарев
Фото: kp.ua

Генеральна прокуратура внесла у Верховну Раду подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Олександра Пономарьова ("Воля народу").

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

7 лютого 2018 року Пономарьов під час сварки з журналістами "Цензор.нет" і "Каменярі-інфо" в кулуарах Верховної Ради відібрав у них телефони.

Інцидент стався, коли Пономарьов спілкувався з депутатом Сергієм Соболєвим (той із трибуни звинуватив його в причетності до шкідництва в армії). Журналісти були поруч і намагалися знімати сварку на телефон.

Після розмови із Соболєвим Пономарьов почав сваритися з журналістами і звинувачувати їх у тому, що вони нібито підглядають за приватною бесідою. Якоїсь миті він вихопив мобільний телефон з рук парламентського кореспондента "Цензор.нет", на камеру якого він записував коментар нардепа, і поклав собі в кишеню. Потім депутат вихопив телефон в іншого журналіста.

Потім Пономарьов забрав одяг у гардеробі і попрямував до виходу. "Я не сяду, не переживайте. Ви сядете. Будете відповідати. Я не знаю, де ваш телефон", - заявив журналістам Пономарьов, намагаючись вихопити і третій мобільний телефон із рук журналіста.

У підсумку після суперечок із журналістами Пономарьов вийняв з кишені обидва телефони і повернув їх журналістам.

Інцидент кваліфікували за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram