ГоловнаПолітика

Слідком Росії відкрив справу на автора статті про Керченський міст

Публікація "Україні слід підірвати Кримський міст Путіна" вийшла в США.

Слідком Росії відкрив справу на автора статті про Керченський міст
Фото: most.life

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно автора статті "Україні слід підірвати Кримський міст Путіна", опублікованій в американському виданні Washington Examiner. Про це повідомляє прес-служба СК РФ.

Йдеться про статтю "Ukraine should blow up Putin's Crimea bridge" (Україні слід підірвати Кримський міст Путіна) Тома Рогана, яку він опублікував на своєму інтернет-сайті. Також вона була розміщена на веб-сайті видання щотижневого журналу "Washington Examiner".

У СК РФ заявили, що в статті закликають Україну здійснити підрив Кримського моста шляхом завдання бомбових ударів.

"Як вважає слідство, в зазначеній статті Тома Рогана, що розміщена у відкритому доступі в мережі Інтернет, вбачаються ознаки публічних закликів до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації, що має на меті дестабілізацію діяльності органів влади Російської Федерації і впливу на прийняття ними рішень, тобто вчинення злочину, передбаченого ст.205 КК РФ", - йдеться в повідомленні.

Слідство призначило психолого-лінгвістичну експертизу публікації.

Крім того, як заявили в СК РФ, проводиться перевірка редактора інтернет-журналу "Washington Examiner" за фактом публікації статті Тома Рогана.

Нагадаємо, 16 травня Росія офіційно відкрила автомобільну частину Керченського моста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram