ГоловнаПолітика

Суд у Криму підтримав бездіяльність слідства у справі про викрадення активіста Ервіна Ібрагімова

24 травня виповниться два роки з дня зникнення кримського татарина.

Суд у Криму підтримав бездіяльність слідства у справі про викрадення активіста Ервіна Ібрагімова
Фото: Сергей Нужненко

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму підтримав рішення Київського райсуду Сімферополя відхилити скаргу адвоката Еміля Курбедінова на бездіяльність слідчого в розслідуванні викрадення Ервіна Ібрагімова. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Суддя підтримала не потерпілу сторону, а слідчий відділ. Тільки на засіданні Київського райсуду я дізнався, що розслідування викрадення мого сина призупинено. Я пояснив у суді, що протягом 20 місяців зустрічався зі слідчим Єфремової всього один раз і то за її потреби. Далі - тільки дзвінки, іноді вона трубку бере, іноді - ні", - розповів Умер Ібрагімов.

Курбедінов зазначив, що слідство ніяк не реагує на його запити і клопотання.

"У нас складається згубна практика у взаємодії з правоохоронними органами. На запити вони не відповідають, не повідомляють про перебіг розслідування ні мене, ні батька Ервіна, реагують тільки на скарги в суд. Суддя вирішив, що раз після двох місяців очікування відповіді принесли на судове засідання, то задовольняти мою скаргу на бездіяльність слідчого не треба. Я впевнений, що ці відповіді були підготовлені тільки до суду", - сказав адвокат.

Курбедінов заявив, що захист оскаржуватиме далі рішення судів Криму у справі Ервіна Ібрагімова в міжнародних інстанціях.

"Щоб підтвердити неефективність розслідування в міжнародних інстанціях, будь-яке рішення російської держави у цій справі підійде. Навіть в таких дрібницях вони не хочуть визнати, що порушують закон", - сказав адвокат.

Раніше в травні викраденого ФСБ у Криму севастопольця звинуватили в участі в терористичній організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram