ГоловнаПолітика

"Операцію зі слідством" пропонували адвокати Онищенка, - НАБУ

В Антикорупційному бюро заявляють, що САП була в курсі всіх дій у справі

"Операцію зі слідством" пропонували адвокати Онищенка, - НАБУ
Фото: Сергей Нужненко

У Національному антикорупційному бюро заявили, що не пропонували народному депутату Олександру Онищенку, якого підозрюють у "газовій справі", укласти "угоду зі слідством" без відома прокурорів САП. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Ініціатива про співпрацю в обмін на компенсацію збитків і надання показань щодо низки високопоставлених осіб до детективів Бюро неодноразово з вересня 2016 надходила від адвокатів Олександра Онищенка. У свою чергу детективи НАБУ повідомили адвокатам, що це виняткова компетенція прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Детективи НАБУ заявляють, що пояснювали це підозрюваному під час усіх трьох відеодопитів, які відбулися з грудня 2016 по травень 2017 року, оскільки нардеп кожного разу піднімав тему співпраці зі слідством. "Під час відеодопитів детективи намагалися з'ясувати умови, при яких Олександр Онищенко готовий був піти на "угоду", а також конкретику за фактами корупції за участю чиновників, якими підозрюваний був готовий поділитися. Всі ці деталі були озвучені представникам САП і безпосередньо керівнику антикорупційної прокуратури", - стверджують в НАБУ.

В свою чергу Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявляє, що нічого не знала про відеодопити народного депутата Олександра Онищенка, які проводилися представниками Національного антикорупційного бюро. УНН з посиланням на обізнане джерело повідомляє, що в САП зареєстрували кримінальне провадження щодо перевищення службових повноважень ч.3 ст. 365 КК керівництвом НАБУ за проведення неправомірних дій в переговорах з Онищенком.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо про конфлікт САП і НАБУ у справі Олександра Онищенка.

Детективи НАБУ нібито запропонували депутату угоду зі слідством, не повідомивши про таку пропозицію і не погодивши його з прокуратурою, що є прямим порушенням повноважень НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram