ГоловнаПолітика

Юлія Світлична і Марі Йованович зустрілися з майбутніми держслужбовцями

Юлія Світлична і Марі Йованович зустрілися з майбутніми держслужбовцями

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична і прибула в регіон у рамках робочого візиту в східні області України Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович провели зустріч і обговорили подальші плани розширення двостороннього співробітництва в спільних проектах. Про це повідомляє сайт ХОДА.

Під час візиту Марі Йованович зазначила, що міцні взаємини між США і нашою державою актуалізували значну зацікавленість американських компаній Україною.

Зі свого боку, голова області Юлія Світлична подякувала Марі Йованович за підтримку нашої країни і зазначила, що між Харківською обласною адміністрацією та Посольством США в Україні стабільно і активно розвивається взаємовигідне співробітництво. У регіоні реалізують низку спільних проектів ХОДА та посольства США.

Окрім того, в рамках Тижня державної служби, що зараз проходить у США, Марі Йованович і Юлія Світлична зустрілися зі слухачами та студентами Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Посол США в Україні під час лекції і зустрічі зі студентами ХарРІ НАДУ розповіла про організацію підготовки та роботи держслужбовців у США, а також поділилася особистим прикладом і досвідом роботи на дипломатичній службі. Вона також вказала на важливість професійного вибору служіння народу України, який зробили студенти Харківського регіонального інституту державного управління.

«Усі, хто перебуває в цій кімнаті, могли б заробити багато грошей в підприємництві, на біржі або працюючи в інших сферах, але ви обрали роботу на службі народу України. Я поважаю і захоплююся цим. Тому що зробила такий самий вибір», - зазначила Марі Йованович, аргументуючи вибір професії державного службовця.

«Ми приділяємо велику увагу питанням якісної професійної підготовки державних службовців, - сказала Юлія Світлична. - І використовуємо всі можливості для обміну досвідом і вивчення кращих практик держуправління США і країн Європейського Союзу».

Нагадаємо, з 2015 року у Вашингтоні, безпосередньо біля Білого Дому, було відкрито офіційне представництво Харківської області в США, що дозволило розширити й укріпити зв'язки регіону з бізнесом, торговими асоціаціями, налагодити співпрацю з американськими університетами і дослідницькими центрами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram