ГоловнаПолітика

Здоров'я політв'язня Клиха погіршилося, - Геращенко

Українець вимагає переведення з Верхньоуральської колонії.

Здоров'я політв'язня Клиха погіршилося, - Геращенко
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко зазначає, що стан здоров'я засудженого в РФ до 20 років колонії суворого режиму Станіслава Клиха значно погіршився.

Про це вона сказала журналістам, повідомляє Укрінформ.

"Нещодавно я отримала лист від адвоката Станіслава Клиха, якому вдалося його відвідати, про дуже страшні речі: у нього суттєво погіршилося здоров'я. Станіслав має значні проблеми зі здоров'ям, і він боїться ще раз потрапити в психіатричну лікарню", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, 15 квітня Клих заявив, що відмовляється від їжі і вимагає переведення з Верхньоуральської колонії через погані умови утримання.

26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994-го - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Обидва заперечують усі звинувачення, Клих заявив, що взагалі ніколи не був у Чечні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram