ГоловнаПолітика

ГПУ внесла подання на зняття недоторканності з нардепа Дунаєва

Регламентний комітет документа поки що не отримував.

ГПУ внесла подання на зняття недоторканності з нардепа Дунаєва
Сергей Дунаев
Фото: Оппозиционный блок

Генеральний прокурор України Юрій Луценко направив голові Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Сергія Дунаєва. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича. Текст подання надіслано голові ВР і вже зареєстровано в парламенті", - написала Сарган.

Справа стосується недостовірних відомостей у декларації про доходи, яку подав Дунаєв.

Регламентний комітет Ради чекає на три анонсовані подання Луценка про позбавлення нардепів недоторканності, заявив заступник голови Комітету ВР з питань регламенту і депутатської етики, народний депутат фракції БПП Володимир Арешонков. Однак подання на Дунаєва поки що не отримував.

"Чекаємо, поки його нам розпише сам спікер Андрій Парубій. А потім у рамках регламенту розглянемо його. Як відомо, відповідно до процедури, необхідно п'ять днів для надання самим депутатом пояснень у письмовому вигляді на лист від імені комітету", - сказав LB.ua депутат Арешонков.

Арешонков додав, що "на цей момент комітет чекає подачі подань генпрокурором, ми готові їх розглянути".

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв підписати три подання на зняття недоторканності з трьох народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram