ГоловнаПолітика

Порошенко: Керченський міст знадобиться окупантам, коли вони будуть терміново покидати наш Крим

Президент вважає цинічним відкриття моста напередодні річниці депортації кримських татар.

Порошенко: Керченський міст знадобиться окупантам, коли вони будуть терміново покидати наш Крим
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко прокоментував відкриття частини Керченського моста в окупованому Криму, назвавши його будівництво черговим свідченням зневаги Кремля до міжнародного права.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Особливо цинічним є той факт, що його відкриття відбудеться напередодні чергової річниці депортації кримськотатарського народу сталінським режимом", - підкреслив Порошенко.

Президент також зазначив, що, незважаючи на спроби Москви "легітимізувати" тимчасову окупацію Кримського півострова, рішення низки міжнародних судових інстанцій підтверджують, що тягар скоєного міжнародного злочину для Росії буде тільки зростати.

"Україна і надалі буде послідовно захищати свої позиції. Нагадаю, за моїм дорученням в Арбітражний трибунал Конвенції ООН з морського права було подано клопотання про захист суверенних інтересів України, зокрема у зв'язку з протиправним зведенням Керченського моста", - зазначив Порошенко.

Він також висловив жаль, що російська влада намагається "втягнути у свої інфраструктурні авантюри" представників європейського бізнесу, прагнучи відкупитися від міжнародно-правової відповідальності.

"Упевнений, агресорові це не вдасться, він буде нести відповідальність у повній мірі. А міст обов'язково знадобиться окупантам, коли вони будуть терміново покидати наш Крим", - підкреслив президент.

Нагадаємо, Україна проводить екологічну експертизу будівництва Керченського мосту, щоб ініціювати суд на міжнародному рівні. Крім того, в серпні повідомляли, що Україна готує позов до РФ у зв'язку зі збитками портів через будівництво моста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram