ГоловнаПолітика

Близько 10% суддів з першої тисячі не пройшли кваліфоцінювання, - ВККС

Наступна тисяча суддів проходить тестування.

Близько 10% суддів з першої тисячі не пройшли кваліфоцінювання, - ВККС
Фото: vkksu.gov.ua

Із 999 суддів, які брали участь у кваліфікаційному оцінюванні, 10% не відповідають займаній посаді. Про це повідомляє прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Для першої тисячі суддів місцевих і апеляційних судів зараз проходить останній етап кваліфікаційного оцінювання - співбесіда. Усього з 23 березня по 14 травня комісія в складі чотирьох окремих колегій провела співбесіди з 694 суддями.

За результатами: 518 суддів підтвердили відповідність займаній посаді, 18 суддів не підтвердили (16 з них без висновків Громадської ради доброчесності), щодо двох суддів припинено оцінювання (у зв'язку зі звільненням), щодо 29 суддів зупинено оцінювання (відкрито дисциплінарні справи, а також наявність ознак дисциплінарного проступку у діях судді), щодо 122 суддів оголошено перерву, щодо 5 суддів відкладено розгляд питання.

За результатами перевірки тестових і практичних завдань 37 суддів не склали іспиту, а отже, щодо них приймають рішення про невідповідність займаній посаді.

Нагадаємо, кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді проводиться в рамках судової реформи для всіх суддів України. Для першої тисячі суддів оцінювання оголошено 22 жовтня 2017 року і триває вже 7 місяців. З числа суддів, які пройшли оцінювання, перші 95 суддів, призначених на посаду строком на 5 років, у яких закінчилися повноваження, за його результатами вже рекомендовано Вищій раді правосуддя для призначення на посади та візьмуться за виконання обов'язків у судах. Співбесіди з іншими суддями з першої групи продовжаться 15 травня. Друга група суддів поки що складає іспити, після чого пройде психологічне тестування, перевірку досьє і співбесіди з членами комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram