ГоловнаПолітика

НАЗК внесло припис міністру соцполітики Реві

У деклараціях 16 працівників Мінсоцполітики виявлено порушення.

НАЗК внесло припис міністру соцполітики Реві
Андрей Рева
Фото: Макс Левин

Національне агентство із запобігання корупції внесло припис міністру соціальної політики Андрію Реві про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Відповідно до припису, Нацагентство вимагає провести службове розслідування для з'ясування причин і умов, що сприяли вчиненню посадовими особами правопорушень, пов'язаних із корупцією, і вжити заходів в установленому законом порядку.

"За результатами проведеної планової перевірки встановлено порушення за поданням декларацій до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, стосовно 16 працівників Мінсоцполітики", - наголошується в повідомленні.

Також у приписі йдеться про вимогу надати НАЗК інформацію про виконання Антикорупційної програми Міністерства соціальної політики на 2017 рік до IV кварталу і почати оцінку корупційних ризиків у діяльності міністерства у 2018 році.

Відзначають, що припис є обов'язковим до виконання. За його невиконання керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Нагадаємо, раніше, 7 травня, НАЗК внесло припис в.о. голови МОЗ Уляні Супрун із вимогою провести службове розслідування щодо директора науково-практичного центру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram