ГоловнаПолітика

У Раді вважають неможливим голосування за антикорупційний суд у найближчі тижні

Профільний комітет не може зібрати кворум.

У Раді вважають неможливим голосування за антикорупційний суд у найближчі тижні
Леонид Емец
Фото: Макс Требухов

Законопроект про антикорупційний суд заледве чи буде готовий до розгляду у другому читанні наступного тижня, сказав LB.ua народний депутат з фракції "Народний Фронт", перший заступник голови профільного комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Леонід Ємець.

"Для того, щоб ми виконали завдання спікера про підготовку до другого читання законопроекту про антикорупційний суд, нам як мінімум потрібно зібрати кворум на засіданні комітету. У нас близько 30 членів, половина з них - це депутати БПП, чотири нардепи представляють "Народний Фронт". Сьогодні головна проблема комітету - це неможливість зібрати кворум. Депутати не вважають за необхідне ходити на засідання або ж не хочуть створення антикорупційного суду, бачать у цьому певну загрозу", - заявив він.

За його словами, наступне засідання профільного комітету призначено на найближчу середу, де, за планом, повинен розглядатися законопроект про антикорупційний суд.

"Але на цей момент ситуація із законопроектом про антикорупційний суд така. Робоча група звернулася до фракцій з проханням надати свої пропозиції до законопроекту. Не виключаю, що тепер почнуться маніпуляції з питання відповідності правок рекомендаціям Венеціанської комісії. Ми вже звернулися в комісію, щоб нам сюди запросили експертів, які на місці і на пальцях будуть пояснювати депутатам свої пропозиції, щоб уникнути цих маніпуляцій. На цей момент, щоб законопроект був готовий для розгляду в залі наступного тижня, ми формально повинні зібрати засідання, де мають розглянути кожну з майже 2 тис. правок. Це означає, що на всі ці 2 тис. правок повинен бути кворум. На сьогодні стверджувати, що такий кворум є і буде, я не можу. Тому говорити, що парламент розгляне цей законопроект наступного тижня, також немає підстав", - додав він.

Нагадаємо, в понеділок на погоджувальній раді спікер ВР Андрій Парубій дав завдання профільному комітету підготувати законопроект про антикорупційний суд до розгляду наступного тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram