ГоловнаПолітика

Бурбак: Україна потребує єдиного центру держполітики з питань трудових мігрантів

Лідер НФ закликав депутатів приєднатися до міжфракційного об'єднання.

Бурбак: Україна потребує єдиного центру держполітики з питань трудових мігрантів
Фото: Укринформ

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак пропонує створити в системі виконавчої влади єдиний підрозділ або відомство для реалізації державної політики щодо трудової міграції.

Про це він заявив на погоджувальній раді.

"Сьогодні я надіслав звернення до прем'єр-міністра з пропозицією створити в системі виконавчої влади єдиний підрозділ або і відомство для реалізації державної політики щодо трудової міграції", - сказав він.

Бурбак зазначив, що питання трудової міграції дуже болюче, але єдина державна політика щодо нього відсутня.

"Про цю проблему зараз просто кричать усі і всюди, крім парламенту. Мільйони українців працюють за кордоном. Вони вже давно є основними інвесторами в економіку України. Але державна політика щодо наших трудових мігрантів практично відсутня. Закон «Про зовнішню трудову міграцію» є рамковим і в основному не виконується. Профільні фахівці та підрозділи розкидані по різних управліннях і навіть відомствах. Далі вироблення статистики та констатації наслідків справа не рухається", - сказав він.

Бурбак закликав народних депутатів приєднатися до міжфракційного об'єднання, яке буде займатися законодавчими проблемами трудових мігрантів.

"У Верховній Раді ми з колегами ініціюємо створення відповідного міжфракційного об'єднання - щоб почати формувати законодавчу основу для державної політики в цій сфері. Прошу брати участь колег з інших фракцій", - резюмував він.

Нагадаємо, в лютому МЗС повідомило про мільйон українців, які виїхали за кордон у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram