ГоловнаПолітика

Порошенко візьме участь у випробуваннях "Джавелінів"

Випробування планують наприкінці травня на українських полігонах.

Порошенко візьме участь у випробуваннях "Джавелінів"
Фото: army.mil

Президент України Петро Порошенко візьме участь у випробуваннях комплексів Javelin до кінця травня. Про це під час Погоджувальної ради заявила представник президента у Верховній Раді, депутат ВР від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко.

"Останні два тижні були результативними з боку роботи президента. У першу чергу, це посилення санкцій з боку США, їх продовження і розширення в ЄС і Україні. Надання Україні американських "Джавелінів", що підтверджує ослаблення РФ на міжнародній арені. Президент України планує до кінця травня цього року взяти участь у випробуваннях "Джавелінів" на наших полігонах", - цитує Луценка РБК-Україна.

Нагадаємо, раніше в Державному департаменті США підтвердили поставку в Україну протитанкових ракетних комплексів американського виробництва Javelin. Потім поставку комплексів підтвердив і голова держави Петро Порошенко.

Повідомляли, що Україна закупить у США 210 протитанкових ракет "Джавелін" і відповідних переносних пускових комплексів вартістю 47 млн доларів. Пізніше посол США Марі Йованович повідомила, що американський уряд надасть Україні зброю, в тому числі протитанкові комплекси "Джавелін", безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram