ГоловнаПолітика

Рада ЄС ввела санкції проти 5 організаторів виборів президента РФ у Криму (оновлено)

Одним із пріоритетів європейського порядку денного є питання відновлення суверенітету України.

Рада ЄС ввела санкції проти 5 організаторів виборів президента РФ у Криму (оновлено)
Фото: news-front.info

Рада Європейського Союзу ввела санкції проти п'яти організаторів виборів президента Росії в анексованому Криму.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у Фейсбуці.

"Вітаю офіційне рішення Ради ЄС про введення санкцій проти п'яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів президента РФ у тимчасово окупованому Криму і Севастополі. Покарання за будь-які незаконні дії проти суверенітету і територіальної цілісності України є неминучим", - написав він.

Порошенко також зазначив, що одним із пріоритетів європейського порядку денного є питання відновлення суверенітету України.

"Мої зустрічі в Аахені з лідерами ЄС, Франції, Німеччини чітко підтвердили, що тема деокупації і відновлення суверенітету України над Кримом є одним з нагальних пріоритетів європейського порядку денного", - підкреслив президент.

Оновлення. Як повідомляють на сайті Ради ЄС, санкції (заборону на поїздки і заморожування активів) введено проти "заступниці голови виборчкому" Криму Інни Гузєєвої і "секретаря" Наталії Безрученко, а також проти "голови виборчкому" Севастополя Олександра Пєтухова, "заступник голови" Мирослава Погорєлова і секретаря Анастасії Капранової.

Їх додали у список індивідуальних санкцій, введених за підрив і загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Нагадаємо, вибори президента Росії відбулися 18 березня. За фактом співпраці з окупаційною владою СБУ і прокуратура затримали довірену особу Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram